Vbeam® Perfecta | Laser Nd:YAG

Cu ajutorul laserului Vbeam, diverse afectiuni pot fi tratate cu rezultate favorabile si fara a deteriora pielea sau tesuturile adiacente.

Laserul vBeam (PDL – pulse dye laser) este un laser vascular – tinta lui este hemoglobina din vasele de sange. Acesata capteaza lumina laser si o transmite peretilor vasculari. Fenomenul de supraincalzire a vasului duce la distrugerea acestuia in timp, fara a fi lezate structurile de vecinatate si fara a lasa cicatrici. Acest tip de laser este utilizat pentru a trata vasele de sange dilatate de la nivelul fetei sau membrelor inferioare, roseata difuza la nivelul fetei numita cuperoza precum si alte tipuri de leziuni vasculare.

Vene faciale sau spider veins, cicatrici, rozacee, cuperoza, hemangioame si vergeturi vinetii si semnele din nastere denumite nevus flammeus, toate pot fi tratate cu ajutorul laserului VBeam cu rezultate favorabile si fara a deteriora pielea sau tesuturile adiacente. Se poate folosi si in tratamentul verucilor sau cicatricilor rosii, ca indicatii secundare.

Numarul de sesiuni de tratament necesare depinde de tipul leziunii tratate. Nu exista perioada de recuperare insa zona tratata va fi usor rosie si/sau va prezenta vanatai sau umflaturi, care se remit spontan in cateva zile.

Ce presupune aceasta procedura?

Acest tip de tratament cu laser este neinvaziv si nu necesita anestezie topica. Unii pacienti simt o senzatie de incalzire si de piscatura pe zona tratata in timpul emietrii spotului. Dispozitivul de racire incorporat, emite un spray cryogen odata cu spotul laser pentru a creste confortul si pentru a reduce roseata. Atat pacientul cat si specialistul vor purta ochelari de protectie in timpul tratamentului. Laserul este calibrat iar parametrii sunt setati pe baza unor variabile individuale, cum ar fi tipul afectiunii tratate, grosimea vaselor, localizarea acestora.

Instructiuni post tratament

Evitati expunerea la soare si folositi o crema cu factor de protectie SPF 30+. Evitati exercitiile fizice si activitatile solicitante in primele 24 de ore dupa procedura. Antiinflamatoarele nesteroidiene si compresele reci pot fi utilizate in zona tratata pentru a reduce inflamatia, vanataile sau disconfortul. Printre posibilele efecte secundare trebuie mentionate urmatoarele: unii pacientii pot prezenta umflaturi si o inrosire usoara a tenului sau zonei tratate. Ocazional se pot produce vanatai si purpura dar acestea se vor estompa in termen de 3-5 zile.

Ce rezultate se pot obtine dupa tratament?

Pentru a obtine rezultatele dorite, tratamentul poate sa presupuna o sesiune sau multiple sesiuni, spatiate la interval de 1-2 luni, in functie de recomandarile medicului. Multi pacienti vad imbunatatiri sau decolorari sesizabile ale zonelor tratate imediat dupa prima sesiune. Rezultatele pot fi permanente, daca nu exista alte probleme medicale sau factori ce tin de stilul de viata, care pot duce la reaparitia problemei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Copyright Dr. Nectara Mitroi 2011-2018.hosting & realizare silverline.servicesCopyright Dr. Nectara Mitroi 2011-2018.


hosting & realizare silverline.services