VelaSmooth® III

Dispozitivul care combina vacuum, radiofrecventa si infrarosu, pentru a realiza o remodelare atat a tesutului gras cat si a pielii de suprafata.

Odata cu trecerea timpului, in anumite zone ale corpului si sub influenta hormonala si genetica normala, aceasta retea de fibre de colagen incepe sa prezinte gauri. In locul unei retele fine, corect si complet organizate, apare o retea haotica de fibre mai groase care se ataseaza in diverse zone de piele.

Desi este mai frecventa la femei, celulita poate afecta si barbatii, dar in mai mica masura, datorita distributiei diferite a grasimii si septurilor fibroase la sexul masculin. De asemenea poate afecta atat femeile slabe cat si pe cele supraponderale. Factorii genetici, hormonali, obezitatea, sarcina, sedentarismul, varsta sunt factori de risc pentru aparitia celulitei.

Formele usoare de celulita sunt vizibile doar daca se strange pielea intre degete, in timp ce formele severe sunt vizibile clinic, pielea avand un aspect valurit, datorita depozitelor de grasime care proemina, deformand suprafata cutanata.

Ce este Velasmooth?

Velasmooth este o metoda moderna, neinvaziva, nechirurgicala de tratament a celulitei. Dispozitivul combina vacuum, radiofrecventa si infrarosu, pentru a realiza o remodelare atat a tesutului gras cat si a pielii de suprafata. Astfel se realizeaza reducerea importanta a grasimii pe zona tratata dar si imbunatatirea tonusului cutanat, pielea devenind mai ferma.

Velasmooth este un tratament sigur, eficient, ce nu presupune perioada de recuperare, fiind aprobat FDA (Food and Drug Administration – USA) pentru reducerea circumferintei in zona abdomenului si coapselor.

Zonele tratate frecvent sunt abdomenul, flancurile, fesele, coapsele sau bratele.

Principiul de actiune este incalzirea controlata, profunda a celulelor adipoase, a septurilor fibroase ce le delimiteaza si a fibrelor de colagen din derm datorita combinarii radiofrecventei bipolare si luminii infrarosii. Vacuumul incorporat si masajul zonei tratate stimuleaza drenajul limfatic si circulatia sangvina, metabolismul celular si neocolageneza ( productia de noi fibre de collagen).

In timpul procedurii se simte o senzatie de incalzirea usoara- moderata si succtiunea realizata de vacuum. Imediat dupa sedinta pielea este usor eritematoasa (rosie), efect ce dispare in cateva minute-ore dupa tratament.

Cate sedinte sunt necesare?

Schema de tratament standard este de 2 sedinte saptamanale, in total fiind necesare 6-12 sedinte pe o zona de tratament pentru obtinerea efectului dorit. Efectele tratamentului incep sa fie vizibile dupa 3-4 sedinte de tratament. Studiile au demonstrat o pierdere de pana la 2 cm din circumferinta abdominala si 1,5 cm din circumferinta coapselor. Este important ca, pentru durabilitatea in timp a rezultatelor, sa se mentina si un stil de viata activ, o alimentatie sanatoasa si o greutatea constanta .

Contraindicatii si efecte secundare

Inaintea inceperii tratamentului este necesar un consult dermatologic pentru evaluarea atenta a zonelor de tratament si stabilirea tipului de celulita, dar si pentru a oferi pacientului explicatii importante si a indentifica eventuale probleme care pot contraindica efectuarea tratamentului

Sarcina si alaptarea reprezinta contraindicatii importante. De asemenea prezenta venectaziilor sau fragilitatii capilare contraindica folosirea vacuumului si incalzirea zonei. Boli cronice precum diabet zaharat necontrolat, afectiuni hepatice, boli autoimune sunt de asemnea situatii in care tratamentul nu este recomandat. Expunerea la soare trebuie evitata inainte de inceperea tratamentului si pe parcursul acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Copyright Dr. Nectara Mitroi 2011-2018.hosting & realizare silverline.servicesCopyright Dr. Nectara Mitroi 2011-2018.


hosting & realizare silverline.services