Microinjectiile superficiale sunt realizate sub stratul superior al pielii, in derm, pentru a stimula radacinile firelor de par aflate la acest nivel sau pentru a ajuta la producerea de noi fibre de elastina si colagen ce imbunatatesc tonusul pielii si ridurile fine. Injectiile practicate de clinician contin un amestec special preparat care include vitamine, minerale, amino-acizi, acizi nucleici si co-enzime esentiale cresterii si redensificarii parului pacientilor sau rejuvenarii cutanate indiferent de sex.
Mezoteriapia si calvitia
Mezoterapia este un tratament alternativ care previne calvitia prematura prin reducerea caderii parului, promovarea cresterii de noi fire de par si incetinirea procesului de pierdere a foliculilor de par. Tratamentul regleaza nivelul de proteine, vitamine si alti nutrienti din sange si stimuleaza factorii de crestere locali. Boosterele cu nutrienti hidrateaza si hranesc pielea scalpului si radacinile firelor de par.
In cazul tratamentului pentru pierderea parului, mezoterapia utilizeaza o solutie pe baza de acetyl tetrapeptide-3 sau minoxidil si un flavonoid puternic care actioneaza sinergic pentru a stimula cresterea naturala a parului. In plus, boosterul administrat in derm imbunatateste circulatia, productia de colagen, reduce inflamatia si stimuleaza cresterea in volum a foliculilor de par.
Mezoterapia pentru rejuvenare
O solutie minim invaziva, nechirurgicala pentru paceintele care au riduri fine si un tonus cutanat scazut o poate reprezenta mezoterapia. Cocktailurile speciale contin acid hialuronic si precursori de fibre de elastina, colagen si reticulina (fibrele suport din derm). Injectate in derm acestea ajuta la productia de noi fibre si refac rezervele de acid hialuronic, molecula estentiala pentru hidratarea peilii. Rezultatul – o piele mai ferma, mai intinsa si un ten mai luminos, cu aspect intinerit.
Zonele frecvent tratate sunt fata, gatul, decolteul si fetele dorsale ale mainilor.
Mezoterapia utilizeaza un proces dual care implica stimularea chimica si mecanica a zonei afectate. Acul utilizat pentru administrarea substantei realizeaza micro-incizii in tesutul afectat, care la randul lor induc un proces de vindecare in care organismul produce colagen si elastina. Aceste substante sunt vitale pentru regenerarea tesuturilor si pentru formarea de piele si par sanatos. Inciziile sunt atat de mici incat nu se lezeaza rezervele de colagen din piele, astfel ca mezoterapia incurajeaza productia de colagen nou care sa-l completeze pe cel existent.
Mezoterapia nu provoaca practic niciun fel de cicatrici, desi in zona tratata pot aparea mici vanatai sau umflaturi usoare timp de cateva zile. Fiecare tratament mezoterapic presupune un anumit numar de injectii si o cantitate variabila de medicament, in functie de fiecare caz in parte.
In general, un minim de 10 sesiuni sunt necesare pentru a induce stimularea cresterii de par la nivelul scalpului iar tratamentul debuteaza de obicei cu sesiuni programate la fiecare 1–2 saptamani in primele 2-3 luni. Urmeaza tratamente de intretinere lunare si apoi la 3 luni.
In cazul rejuvenarii cutanate, este nevoie initial de 3-4 sedinte spatiate la o luna distanta, urmate de sedinte de intretinere la interval de 3 luni.
Rezultatele vor aparea gradat, dupa mai multe sedinte de tratament, cu un efect maximal la 3-6 luni dupa finalizarea calupului de sedinte initial.
Mezoterapia poate fi combinata cu succes si cu alte tipuri de tratamente topice si orale fara ca pacientii sa inregistreze efecte secundare. Indiferent de abordare, mezoterapia ramane o optiune viabila pe care pacientii o pot incerca inainte de a apela la tratamente invazive.
Copyright Dr. Nectara Mitroi 2011-2018.