Microdermabraziunea poate ajuta la reducerea sau eliminarea ridurilor si a liniilor fine, imbunatatind aspectul de „laba gastii” din zona periorbitala, a petelor maronii, cicatricilor superficiale lasate de acnee si hipigmentarea nedorita care se produce de-a lungul anilor.
Microdermabraziunea este o procedura non-chimica, neinvaziva, ce presupune utilizarea unui dispozitiv cu vacuum si capete speciale cu microcristale de diamant pentru a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii. De asemenea, microdermabraziunea incurajeaza procesul de reinnoire celulara si sinteza colagenului si elastinei, care la randul lor ajuta la imbunatatirea aspectului pielii. Microdermabraziunea este o procedura mult mai delicata in comparatie cu dermabraziunea. Dermabraziunea este o procedura intensa utilizata pentru a trata liniile faciale profunde si pentru a indeparta daunele cauzate de soare sau cicatricile inestetice.
Pacientii care prezinta linii fine si riduri, leziuni produse de soare, pigmentare neuniforma, pori dilatati sau infundati, probleme cu textura pielii sau cicatrici minore sunt candidatii ideali pentru microdermabraziune. Microdermabraziunea poate elimina sau imbunatati imperfectiunile prezente prin indepartarea stratului exterior alcatuit din celule moarte conferind luminozitate, prospetime si fermitate tenului.
Este o procedura light, neinvazinva, care nu poate remedia sau trata pielea laxa si nici nu poate corecta ridurile adanci de expresie sau santurile nazogeniene. Poate fi folosita cu succes pentru a debloca porii si pentru a indeparta cicatrici mici produse de acnee dar nu este recomandata in cazul in care pacientul prezinta cicatrici profunde, in aceasta situatie fiind nevoie de tratamente mai agresive. Exfolierea tenului realizata prin microdermabraziune imbunatateste aspectul leziunilor acneice de tip comedoane (puncte albe sau negre), fiind o metoda de tratament adjuvant frecvent utilizata in acnee. Intotdeauna consultati un dermatolog pentru a afla daca o astfel de procedura va este recomandata.
Microdermabraziunea nu este recomandata pacientilor cu cicatrici profunde, cicatrici keloide/hipertrofice, leziuni nediagnosticate, infectie herpetica recenta, veruci (negi), eczeme, boli autoimune, diabet zaharat necontrolat. Pacientii care au suferit proceduri precum peelingul chimic sau injectii cu botox/ acid hialuronic trebuie sa astepte o perioada de doua- trei saptamani inainte de a programa o sedinta de microdermabraziune. Pacientii trebuie sa evite epilarea cu ceara sau expunerea la soare cu cateva saptamani inainte de tratament si dupa acesta. Persoanele cu cicatrici adanci, santuri proeminente sau alte defecte moderate pana la severe ar trebui sa ia in considerare un tratament mai agresiv, cum ar fi dermabraziunea sau „resurfacing-ul” cu laser.
Microdermabraziunea este o procedura sigura, ce poate fi realizata in pauza de masa si care ofera o multitudine de beneficii. Tratamentul reduce sau estompeaza liniile fine ale fetei, ridurile si alte semne de imbatranire, imbunatateste aspectul cicatricilor si ajuta in tratarea acneei, confera stralucire si prospetime pielii. Pielea se poate inrosi imediat postprocedura, dar roseata dispare, de obicei, destul de rapid (30 min-1 ora). Aproximativ cinci pana la douasprezece sesiuni sunt necesare, cu pauze de doua sau trei saptamani intre sesiuni, pentru a obtine rezultate maxime. Numarul de sesiuni va fi stabilit impreuna cu medicul. Nu uitati sa va protejati de razele solare utilizand creme de protectie in fiecare zi, indiferent de vreme sau anotimp.
Copyright Dr. Nectara Mitroi 2011-2018.