Toxina botulinică

Relaxarea muscular indusa de toxina botulinica are ca rezultat intinderea pielii si disparitia ridurilor pe zona de injectare.
toxina botulinica

Toxina botulinica este un blocant neuromuscular care impiedica transmiterea impulsului nervos ce produce contractia muscular.

Este folosita pentru tratamentul ridurilor dinamice, care apar in urma contractiei musculaturii mimicii. Relaxarea muscular indusa de toxina botulinica are ca rezultat intinderea pielii si disparitia ridurilor pe zona de injectare.Printr-un mecanism asemanator-blocarea transmiterii neuro-glandulare- impiedica secretia grandelor sudoripare, avand un beneficiu incontestabil in tratamentul hiperhidrozei (transpiratia excesiva).
Ce putem trata cu Toxina botulinica?

  • riduri de expresie la nivelul fetei: glabela, frunte, periocular
  • transpiratia excesiva axilara sau palmo-plantara

Cat dureaza tratamentul?

Injectarea dureaza 10 -15 minute; pentru injectarea axilara sau palmo-plantara se aplica o crema anestezica anterior procedurii, timp de 40 minute.


Cand se vad rezultatele?

Rezultatele devin vizibile in cateva zile dupa injectare, fiind maximale la 2 saptamani de la tratament, iar efectul dureaza, in medie, 4-6 luni.Care sunt contraindicatiile tratamentului cu toxina botulinica?

  • sarcina, alaptarea
  • boli neuromusculare: mistenia gravis
  • tulburari de deglutitie (la inghitit)
  • boli neurologice sau psihiatrice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Copyright Dr. Nectara Mitroi 2011-2018.hosting & realizare silverline.servicesCopyright Dr. Nectara Mitroi 2011-2018.


hosting & realizare silverline.services