Proceduri laser

rejuvenare-1200x676.jpg

Clinica de Dermatologie Estetica DermaLife dispune de o gama larga de dispozitive cu ajutorul carora putem, pe de o parte, trata diverse afectiuni cutanate precum cuperoza, petele pigmentare,venectaziile, pilozitatea excesiva (laserul PDL, Nd-Yag si Alexandrit), celulita (Vela Shape) dar si infrumuseta pielea – cu accent pe luminozitate, tonus, reducerea sau corectarea ridurilor fine, corectia cicatricilor (laserul Nd-Yag si dispozitivul E-TWO). Tratamentele sunt individualizate, adresate necesitatilor fiecarui pacient in parte, recomandarea procedurilor fiind facuta dupa o atenta examinare efectuata de medicul dermatolog.

Daca vorbim despre pete brune (lentigine) induse de expunerea la soare, la nivelul fetei, gatului  decolteului sau mainilor exista acum o solutie pentru indepartarea lor – laserul Alexandrit. Tinta laserului o reprezinta pigmentul brun (melanina), aflata in exces in aceste tipuri de leziuni. Tratamentul nu necesita anestezie locala, discomfortul fiind minim in timpul procedurii. Dupa procedura, apare o accentuare a pigmentarii leziunii, insotita de o usoara roseata, pentru ca in cateva zile sa se produca o crusta fina la suprafata. Indepartarea crustei lasa o piele roz, care isi recapata aspectul normal in timp. Poate fi nevoie de una sau mai multe sedinte de tratament spatiate la interval de o luna.

Pentru indepartarea parului nedorit avem la dispozitie o tehnologie de ultima generatie: platforma Gentle Max Pro care combina 2 tipuri de lasere pentru epilare, Alexandrit si Nd-Yag. Aceasta tehnologie permite tratarea oricarei zone a corpului, putand fi folosita atat pentru tipurile deschise de piele cat si pentru cele mai inchise, atat pentru firele groase cat si pentru cele subtiri. Conditia esentiala este ca firul de par sa fie pigmentat: brun/negru, deoarece tinta laserului este pigmentul din firul de par. Acesta transmite energia laser catre radacina, producand un fenomen de supraincalzire si distrugere a celulelor germinative de la acest nivel. Acesta este si motivul pentru care firele albe, blonde sau roscate nu raspund la tratament. Procesul de epilare necesita mai multe sedinte, spatiate la 4-8-12 saptamani in functie de zona tratata si de tipul de pilozitate. In  general, este nevoie de un minim de sase sedinte de tratament pentru a obtine o reducere a pilozitatii de 50-90% pe zona tratata. Dupa indeplinirea acestui obiectiv, se fac sedinte de intretinere la interval mai mari de timp, trei luni-un an. Discomfortul in timpul sedintei este minim, datorita dispozitivului de racire cu spray criogen incorporat in dispozitivu. Zona tratata nu trebuie expusa la soare o luna inainte si dupa fiecare tratament, iar parul trebuie ras cu 3-4 saptamani inainte de inceperea epilarii laser si pe tot parcursul acestui proces. Contraindicatii importante sunt: sarcina, alaptarea, boli fotosensibilizante (lupus, porfirie, epilepsie), consumul de medicamente fotosensibilizante.

Vergeturile reprezinta o probleme estetica importanta pentru multe persoane. Fie ca apar in cursul adolescentei, pe parcursul sarcinii sau ca urmare a variatiilor de greutate ele sunt expresia unei ruperi de fibre elastic si de colagen la nivelul dermului si sunt prezente in general pe sani, abdomen, fese sau coapse. Acestea pot fi roz-rosii sau albe, in functie de vechime. Si in cazul lor exista o solutie: dispozitivul eTwo cu Radiofrecventa subablativa. Ce se intampla mai exact in timpul sesiunii: capatul de lucru produce mici defecte in piele, stimuland astfel producerea de noi fibre de elastina si colagen pentru a inchide aceste defecte, ceea ce duce la micsorarea vergeturii si ameliorarea texturii pielii. Dupa procedura, pielea este rosie si umflata timp de doua-trei zile, pentru ca, ulterior, sa apara cruste punctiforme la suprafata. Sedintele se spatiaza la o luna (timp necesar pentru sinteza de noi fibre in derm) si este nevoie de un numar mai mic sau mai mare de sesiuni de tratament in functie de aspectul vergeturilor, in  medie trei-sase sedinte.

Dr. Nectara Mitroi

Medic primar dermatologie Clinica de Dermatologie Estetica DermaLife. Membru al Societatii Romane de Dermatologie. Membru al Societatii Romane de Dermato-Oncologie. Membru al Societatii Romane de Medicina Estetica.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Copyright Dr. Nectara Mitroi 2011-2018.hosting & realizare silverline.servicesCopyright Dr. Nectara Mitroi 2011-2018.


hosting & realizare silverline.services