Criolipoliză

Criolipoliza este ideala pentru persoanele care au un indice de masa corporala in limite normale si un stil de viata sanatos.

Criolipoliza, denumita frecvent CoolSculpting, este o procedura minim-invaziva, nechirurgicala, de reducere a depozitelor subcutanate de grasime din anumite zone ale corpului, mai exact de la nivelul abdomenului, bratelor, coapselor, soldurilor si feselor.

Criolipoliza utilizeaza temperaturile scazute pentru a descompune celulele grase, intrucat acestea sunt deosebit de sensibile la efectele frigului, spre deosebire de alte tipuri de celule. In timp ce celulele grase sunt inghetate, pielea si alte structuri invecinate nu sunt afectate. Criolipoliza este unul dintre cele mai populare tratamente de reducere a tesutului adipos, cu peste 450.000 de proceduri efectuate anual pe plan mondial.

De ce este criolipoliza preferata de pacienti?

Pacientii care doresc sa reduca tesutul adipos localizat in zonele unde dieta si exercitiile fizice nu functioneaza, pot alege criolipoliza, deoarece ofera rezultate optime in cel mai scurt timp posibil. Criolipoliza distruge celulele grase sau depunerile de grasime de la nivel subcutanat, ce dau un aspect exterior neregulat, care sunt apoi eliminate natural prin intermediul sistemului limfatic, prin ficat si rinichi, in urmatoarele doua pana la patru luni.

Cui se adreseaza acest tip de interventie?

Criolipoliza este ideala pentru persoanele care au un indice de masa corporala in limite normale, un stil de viata sanatos, care include exercitii fizice si o dieta echilibrata. Antrenamentele si exercitiile care vizeaza anumite zone ale corpului functioneaza, dar nu pot elimina uneori aspectul inestetic al depozitelor de grasime localizate in anumite zone precum zona centrala abdominala, sau zona flancurilor.  Pentru acesti pacienti poate fi efectuata procedura de criolipoliza, ce aduce beneficii importante in numai cateva sedinte.

Trebuie mentionat si repetat faptul ca acest tip de procedura functioneaza doar pentru pacientii care au tesut adipos redus, localizat doar in anumite zone ale corpului si nu este indicat acelora care prezinta multiple kilograme in plus fata de greutatea optima sau acelora care sufera de obezitate.

Ce presupune procedura de criolipoliza?

Dupa o evaluare a dimensiunilor si formei tesutului adipos ce urmeaza sa fie tratat, se alege un aplicator cu dimensiunea si curbura corespunzatoare. Zona vizata este marcata de specialist si se aplica un gel pentru a proteja pielea. Capatul de lucru este pozitionat si tesuturile protejate de pad-ul din gel sunt aspirate in cavitatea aplicatorului. Temperatura din interiorul aplicatorului scade iar zona devine amortita.

Pacientii resimt uneori disconfort datorita vacuumului realizat de aplicator, dar disconforul se reduce in cateva minute, odata ce zona devine amortita. In general, tratamentul dureaza o ora, iar la final, zona tratata este masata, astfel incat specialistul sa se asigure ca rezultatele obtinute dupa acest tip de procedura vor fi optime pentru pacient.

Posibile efecte adverse asociate criolipolizei

Rata complicatiilor este scazuta iar gradul de satisfactie este ridicat. Exista riscul de a aparea neregularitati la suprafata pielii si asimetrie. Pacientii pot sa nu obtina rezultatele dorite dupa procedura de criolipoliza. De asemenea, 1% dintre pacienti pot prezenta hiperplazie adipoasa paradoxala, adica o crestere a volumului de celule grase la nivelul zonelor tratate.

Recuperarea dupa criolipoliza

Nu exista restrictii privind activitatile ce pot fi practicate dupa tratamentul cu criolipoliza. Pacientii pot resimti jena la nivelul zonelor tratate, ca si cand ar fi realizat un exercitiu fizic intens. Local pot aparea mici puncte purpurice datorita suctiunii realizate de vacuum, mai ales in cazul persoanelor cu fragilitate capilara crescuta. Acestea vor disparea spontan, fara sa lase urme. In cazul in care pacientul resimte durere, acesta trebuie sa contacteze medicul dermatolog pentru a primi medicatia analgezica potrivita.

Ce rezultate pot fi observate in urma tratamentului prin criolipoliza?

Celulele adipoase distruse in urma tratamentului vor fi eliminate gradual din organism in urmatoarele 4-6 luni. In acest timp, depunerile adipoase vor scadea in dimensiune, reducererile raportate atingand si 20% din volumul initial. Sedintele de tratament pe aceeasi zona nu pot fi efectuate la interval mai mic de 2 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Copyright Dr. Nectara Mitroi 2011-2018.



hosting & realizare silverline.services



Copyright Dr. Nectara Mitroi 2011-2018.


hosting & realizare silverline.services